Довери се повече, Ритрийт

18 -25 ноември, Бали, Индонезия

For English please scroll down.

Каним ви на един ритрийт-приключение, терапия през преживявания с дълбоки емоции, но и много лекота и смях. Доверието е основна единица в живота ни, а малко хора говорят за нея. Ако си нямаме доверие трудно ще направим нещо различно и ново. Ако си нямаме доверие, трудно променяме живота си. Ако нямаме доверие на близките си, едва ли може да градим в любов. Ако нямаме доверие в живота, то едва ли ще се доверим да осъществим мечтите си и по-скоро ще живеем в режим на защита и бягство. Та как да се върнем към така мистериозното доверие? Това ще изследваме в този терапевтичен и езотеричен ритрийт в Бали.

Неслучайно избрахме Бали. Първо, защото и двете сме влюбени в този остров, но още повече, защото хората в Бали са истинско вдъхновение за живот в доверие. Бали е единственият хиндуистки остров от над 6,000 индонезийски острова. Тук хората вярват напълно в кармата, т.е. Законът на действие и противодействие. Като ги срещнеш за пръв път, изглеждат нереално добронамерени, усмихнати, добри. Не приемат нищо лично. Гледат да ти служат на 100% като техен гост. Мислиш си, че е някаква форма на учтивост, но скоро разбираш, че те живеят така, в пълно доверие и вяра в доброто. Това ще учим и ние през различни практики и приключения.

Този ритрийт ще има 3 части.

Част 1 – Как да изградя доверие в себе си? (увереност, самочувствие и последователност)

Част 2 – Как да изградя доверие в другите? (практики, слушане и изследване на нашите граници)

Част 3 – Как да изградя доверие във Вселената? (вярата ни)

Практическа информация и детайли

Маршрутът ни ще бъде на местата: Улуату и Убуд

В Улуату ще бъде ритрийт програмата ни, а в Убуд (културната и йога столица на Бали) ще има повече време за култура, храмове, водопади. Настаняването е в луксозни вили като от всички картички и видеа, които са ви карали да мечтаете за Бали

Програмата ни:

18 ноември – Саламат Datang! или Добре дошли в Денпасар, Бали. Отпътуване към Улуату с личен транспорт.

18 ноември – Настаняване и вечеря

19 – 23 Начало на ритрийт програмата ни. – 5 дни

Примерна дневна ритрийт програма

Сутрешна йога практика*** 8.00 – 9.30

***Практиките ще бъдат Хатха Йога и Виняса Флоу, Танцова терапия, Шейкинг.

Закуска – 9:30 -10:30

Ритрийт програма – 10.30-13:00ч

Обяд  – 13-14.00

Свободно време и почивка – 14 – 15.00

Следобеден уъркшоп*** 15:00 – 17.00

Почивка / залез и медитация на плажа 17.30 – 18:30

Вечеря и свободно време – 18.30

***Уъркшопите ще включват преживелищни практики с цел освобождаване и преработване на емоции, изследване на нови поведенчески модели, промяна на ограничаващи вярвания и освобождаване от телесни блокажи. Всичко в посоката на по-лесно доверие в себе си и в света.

23 Ноември

18.00 Пристигане в Убуд.

24 Ноември

3.00 – ставане призори за изкачане на вулканът Батур и ден сред минералните извори на вулкан. На връщане ще спрем за воден ритуал по пречистване и поставяне на ново начало в храмът на свещената водата.

25 ноември – последен ден

Сутрешна йога практика – 8:00 – 9:00

Кръг на споделяне 9:00 – 9.30

Закуска – 9:30 – 10:30

Ще посетим известните оризови терасовидни плантации, Tegalalang. Тук ще можете да се полюлеете и да покрещите над безкрайните зелени оризови полета в известната Балийска люлка. 

Край на ритийта

Свободно време из Убуд до полета ви

Ритрийт инвестиция

За 1 човек – 1,444 евро

За 2+, записани заедно – 1,333 евро (на човек)

Краен срок за записване – до изчерпване на местата.

В цената е включено следното:

*7 нощувки в луксозни хотели (двойно настаняване, т.е. 2-ма души в една стая или самостоятелна (с доплащане). *7 обилни закуски и 5 обяда *Транспорт до всички наши дестинации из острова с климатизирани коли. *Здравна и пътна застраховка *Всички практики, лекции и уъркшопи.

В цената НЕ е включено следното:

*Самолетен билет – около 950 евро от София.

*Някой обяди и 6 вечери (може да си предвидите между 25 и 100 лв (без алкохол).

*Виза при пристигане – 35 евро

*Входни такси на забележителностите (между $2 и $10)

*Индивидуални водни терапии, масажи, сърф уроци и всякакви други лични практики.

*Транспорт и входна такса за поход до вулкана Батур. *Пожелателни допълнителни екскурзии.

Записването става с плащане на капаро в размер на 50% от цената и останалата сума трябва да бъде заплатена до 1 ноември. Размер на групата до 20 души.  Записването става с плащане на капаро с 50% от цялата сума, което ще се върне в пълен размер, ако групата не се събере.

Пътешествието е изключително подходящо както за хора, които пътуват сами, като двойка, така и за приятелски компании. Всички са добре дошли. Искаме също така да ви предложим

Застраховка отмяна на пътуване, която ще е около 100 лева (изчислява се като процент от самолетния билет и цената за ритрийта), ако се притеснявате, че поради някакви лични причини няма да можете да дойдете. Това е един прекрасен начин да се застраховате. Повече информация можете да намерите най-долу в този имейл. *** Програмата е интензивна, защото има много какво да се види и преживее, но ако усетим, че групата има нужда от повече почивка или нещо друго, можем да променим и забавим хода.

Държим всички участници да са част от всички мероприятия, които организираме. Това е групов трансформиращ ритрийт.

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ

Необходими документи: Паспорт с минимум срок на валидност 6 месеца, принтиран двупосочен билет и да знаете името на първия хотел, в който ще отседнем.

Визата е на пристигане – $35, носете в кеш. Вече не е необходим COVID сертификат за влизане в Индонезия 

Застраховка Отмяна пътуване. Това е застраховка от личен характер. Препоръчва се сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т. 14 от ЗТ за покриване на невъзстановимите от туроператора разходи, извършени във връзка с предстоящото пътуване, което е анулирано поради непреодолими обстоятелства като злополука, заболяване, смърт, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др. Застраховката се сключва в срок до 5 дни след деня на сключване на договора за туристическо пътуване, закупуване на самолетен билет или резервиране на хотела само при условие, че е извършено плащане (частично или пълно) и до началната дата на пътуването остават не по–малко от 10 дни.

Забележки

*Допълнителните мероприятия се заплащат отделно на място в Бали.*

*ТУРОПЕРАТОРЪТ, в това число и водещият  на съответната група, при необходимост и с цел да не се променя съдържанието на програмата и да се осъществи групата, си запазват правото да правят размествания и промени по програмата и нейните допълнителни водещи, без да се променя съществено съдържанието ѝ.

*Замяна на един от водещите в случай, че основният водещ от Йогисарт присъства, хотела или заведението за хранене и развлечение с други от същата или по-висока категория или класа не се счита за значителна промяна в Договора.

*Възможно е разместване в графика на провеждане на допълнителните мероприятия с цел спазване работното време на обектите. *Организаторът си запазва правото да променя цените в следствие на драстично увеличение на цените в Бали. *В случай на медицинско заболяване или хоспитализиране на туриста, представителят на туроператора може да съдейства на пострадалия, доколкото му позволява програмата, без да ощетява останалите туристи или да нарушава целостта на пътуването. *Туроператорът не е страна по застрахователното събитие и не носи отговорност, ако поради неспазване на общите условия на застрахователя, на туриста му бъде отказана помощ в чужбина или изплащане на направените разходи. *Туроператорът не дължи обезщетение и не възстановява суми на турист, прекратил пътуването си поради медицински проблем или по собствено желание. * Туроператорът не възстановява сумата от туристическото пътуване поради закъснение от страна на пътуващите. *Туроператорът и Превозвачът не носят отговорност за загубен, откраднат или забравен багаж по време на пътуването и престоя на туриста, както и за съдържанието на багажа. * Туроператорът не носи отговорност и не възстановява суми на туристи, на които по някакви причини им е отказан достъп до страните, включени в програмата, поради забрана за напускане на страната, невалидни или липсващи документи или други, независещи от него причини.

Препоръка: Програмата не е препоръчителна за лица с ограничена подвижност! Йогисарт ЕООД, Номер на лиценз за туроператор: РК-01-8304 / 23.02.2023 | Номер на застрахователна полица: 13052310000096 / 24.02.2023  

*************************************************************************************************

Trust More Retreat

November 19-26, Bali, Indonesia

We invite you to a somatic experiential & adventure retreat in Bali.

Trust is a fundamental part of our lives and few people talk about it. If we do not trust ourselves, it will be difficult to do anything different and new. If we don’t trust ourselves, it’s hard to change our lives. If we do not trust our loved ones, we can hardly build anything together. If we don’t have TRUST in life, we’re unlikely to have the confidence to make our dreams come true and we’re more likely to live in fight or flight mode.

So how do we get back to the so mysterious TRUST?

This is what we will explore in this therapeutic and esoteric retreat in Bali.

We did not choose Bali by chance. Firstly, because we are all in love with this island, but even more so, because the people of Bali are a total inspiration to live life in Trust. Bali is the only Hindu island out of over 6,000 Indonesian islands. Here people fully believe in karma i.e. The law of action and reaction. When you meet them for the first time, they seem unrealistically naive, smiling, kind. They don’t take anything personally. They look like they aim to serve you 100% as their guest/visitor to the island.  You think it’s some form of politeness, but you soon realize that they live like this, in complete trust and faith in goodness. Inspired by Balinese people, we will explore the nuances of trust. We will also learn this through various somatic practices and adventures.

This retreat will have 3 parts.

Part 1 – How do I build trust in myself? (confidence & consistency)

Part 2 – How do I build trust in others? (practices, listening & exploration)

Part 3 – How do I build trust in the universe? (faith & surrender, prayer)

Retreat practical information

All the details

Our route will be in the places: Uluwatu & Ubud In Uluatu will be our retreat program, and in Ubud (the cultural and yoga capital of Bali) there will be more time for culture, temples, waterfalls. Accommodation is in luxury villas.

Our program: November 18 – Salamat Datang! or Welcome to Denpasar, Bali. Departure to Uluwatu with private transport.

November 18 – Accommodation and dinner.

November 19 – 23 Retreat Program – 5 days

Sample daily retreat schedule

Morning movement practice*** 8:00 – 9:30

***Practices will be Hatha Yoga and Vinyasa Flow, Dance Therapy, Shaking, Walking…

Breakfast – 9:30 -10:30

Retreat Workshops – 10.30-13:00

Lunch – 13.00-14.00

Free time and rest – 14 – 15.00

Afternoon workshops – 15:00 – 17:00

Rest / sunset and meditation at the beach 17.30 – 18:30

Free time / dinner – 18.30 – onwards

23 November 18.00 Arrival in Ubud.

24 November 3.00 – rise at dawn to climb the Batur volcano and spend the rest of the morning at the mineral springs of the volcano. On the way back we will stop for a water ritual – purification and initiation at a purification temple. Rest /Free time in Ubud

November 25 – last day

Morning yoga practice – 8:00 – 9:00

Last sharing circle 9.00 – 9.30

Breakfast – 9:30 – 10:30

We will go to the famous rice terrace plantations, Tegalalang. Here you will be able to swing and scream above the endless green rice fields in the famous Bali Swing.

 Free time in Ubud

Retreat end!

A retreat investment

For 1 person – 1,444 euros

For 2+ registered together – 1,333 euros (per person)

Deadline for registration – Until there are spaces.

The price includes the following:

*7 nights in luxury hotels/villas (double accommodation, i.e. 2 people in one room or single (with extra charge).

*7 hearty breakfasts and 5 lunches

*Transportation to all our destinations around the island in air-conditioned cars.

*Health and travel insurance

*All practices, lectures and workshops.

The price does NOT include the following:

*Airfare *Some lunches and 6 dinners (you can expect between €15-30)

*Visa on arrival – $35 *Entrance fees to attractions (between $2 and $10)

*Individual water therapy, massages, surfing lessons and any other personal practices.

*Transportation and entrance fee for the trek to Batur Volcano.

*Optional additional excursions/taxis.

Registration takes place with a deposit of 50% of the price and the remaining amount must be paid by November 1. Group size maximum 20 people. Registration takes place with a deposit payment of 50% of the total amount, which will be returned in full if the group does not meet.

The trip is extremely suitable for both solo travelers, couples or groups of friends. All are welcome. The program is intense because there is a lot to experience but if we feel that the group needs more rest or something else, we can change and slow down the pace. We want all participants to be a part of all the activities we organize. This is a group transformational retreat.

Remarks

*Additional activities are paid separately on location in Bali.*


*THE TOUR OPERATOR, including the facilitator of the retreat group, if necessary and in order not to change the content of the program and to carry out the group, reserve the right to make changes and changes to the program and its additional facilitators, without significantly changing its content.

*Substitution of one of the facilitators in the event that the primary organiser from Yogisart is present, the hotel or food and entertainment establishment with others of the same or higher category or class is not considered a significant change to the Contract.

*It is possible to change the schedule of the additional events in order to comply with the working hours of the sites. *The organizer reserves the right to change prices due to drastic price increases in Bali. *In the event of a medical illness or hospitalization of the tourist, the representative of the tour operator can assist the victim as far as the program allows, without harming other tourists or disrupting the integrity of the trip. *The tour operator is not a party to the insured event and is not responsible if, due to non-compliance with the insurer’s general terms and conditions, the tourist is denied assistance abroad or payment of incurred expenses. *The tour operator does not owe compensation or refunds to a tourist who has canceled his trip due to a medical problem or of his own volition. * The tour operator does not refund the amount of the tourist trip due to the delay on the part of the travelers. *The tour operator and the Carrier are not responsible for lost, stolen or forgotten luggage during the trip and the tourist’s stay, as well as for the contents of the luggage. * The tour operator is not responsible and does not reimburse tourists who for any reason are denied access to the countries included in the program due to a ban on leaving the country, invalid or missing documents or other reasons beyond their control.

Recommendation: The program is not recommended for people with limited mobility! Yogisart EOOD, License number for tour operator: RK-01-8304 / 23.02.2023 | Insurance policy number: 13052310000096 / 24.02.2023