Трансформиращ ритрийт с Анна Веганна и Татяна Матева в Бали
март 31, 2023| Ритрийти

Новото Ти Аз

Растителна Храна, Йога и Холистично Здраве

30 октомври – 9 ноември 2023

9 дни / 8 нощувки

Всички детайли

Маршрутът ни ще бъде на местата: Чангу (4 дни) и Убуд (5 дни) в този ред. В Чангу (най-модерното място за сърф, плаж и почивка) ще бъде ритрийт програмата ни, а в Убуд (културният и йога столица на Бали) ще има повече време за култура, храмове, водопади, с и йога и вкусен старт на деня рано сутрин.

Настаняването е в луксозни вили. Ще ви водим на най-вкусните, модерни и интересни ресторанти, кафета, спа и ритрийт центрове. Ще си говорим и приготвяме вкусна семпла растителна храна и смутита през ритрийт програмата ни и ще се фокусираме върху намирането на баланса в именно на нашето здраве.

Програмата ни:

30 октомври – Среща на летище София

Отпътуване от летище София с полет на Qatar airways от терминал 2.

31 октомври – Саламат Datang! или Добре дошли в Денпасар, Бали. Отпътуване към Убуд с личен транспорт.

 

31 октомври – 3 ноември – 3.5 дни – ЧАНГУ

Чангу е наи-модерното място за сърф и развлечения и тук ще бъде нашата ритрийт част. Ще правим повече практики, ще приготвяме храна и ще имаме лекции на различни теми. Освен това ще се насладим на най-красивите залези и впечатляващи заведения.

31 октомври Настаняване и почивка.

Опция за гледане на залеза на красивия плаж в Чангу, разходка и вечеря.

Нощувка.

1 ноември

Начало на ритрийт програма.

Примерна дневна ритрийт програма

Сутрешна йога практика*** 7:00 – 8:00

***Практиките ще бъдат Хатха Йога и Виняса Флоу, Танцова терапия, Шейкинг.

Закуска с Анна Веганна, приготвена лично от нея –  8:30 -10:00

Свободно време 10:00 – 14:00 (плаж, басейн, разходки, шнорхелинг и почивка)

Следобеден уъркшоп*** 14:00 – 16:30

Почивка / залез и медитация на плажа 16:30 – 18:30

***Уъркшопите ще бъдат на тема – Основи на растителното хранене; Как да съчетаваме правилно храните, така че да се храним напълно пълноценно и балансирано изцяло на растителна основа; Организация, подготовка на храна; Уроци по готвене на растителна основа с Анна Веганна; Холистично здраве, Звукова медитация, Йога нидра;

Нощувка.

2 Ноември

7:00 – 8:00 Йога практика.

Закуска – 8:30 -10:00 – Закуска, приготвена от Анна Веганна с вашето участие.

Ритрийт програма.

Опция за обяд на едно от най-известните веган места на целия остров Бали.

На залез ще посетим още един извествен и много красив храм в Бали – Tanah Lot. Tanah Lot е скално образувание край брега на 20 минути от Чангу. На нея се намира древният хиндуистки поклоннически храм Пура Танах Лот (Pura Tanah Lot). Един от първите храмове в Бали. Тук ще можете и да купите по-голямата част от подаръците и сувенирите си за България, тъй като има голям пазар с качествени стоки от дърворезба до саронги и балийски дрехи.

Опция за вечеря.

Нощувка

3 ноември

Сутрешна йога практика – 7:00 – 8:00

Брънч с Анна Веганна – 8:30 -11:30 (отново ще бъдете включени в подготовката на вкусната си храна)

Басейн, време за масажи и шопинг или почивка

В Чангу се намират 2 от любимите ни Спа центрове и няма да пропуснем да ги споделим с вас.

14:30 – Транзит до Убуд

15:00 Настаняване във вилата ни в оризовите полета.

Убуд – Столицата на изкуството, културата и йогата. Пъстър град сред оризовите полета, с красива балийскa архитектура, множество училища за йога, танци, работа с тялото, медитации, лечители.

Опция за вечеря и разходка в Убуд.

Нощувка.

4 ноември

7:00 – 8:00 Йога практика.

8:00-9:30 Закуска с Анна Веганна (която ще ви включи в направата и).

10:30 Среща пред басейна. Ще посетим колоритния пазар, пълен със зеленчуци, екзотични плодове, цветя и благоуханни аромати (пазаруваме за закуската на следващия ден, в която и вие ще се включите този път :). Тук също се продават пъстри тъкани и саронги, с който е известен Бали. След това ще посетим Лотусовата градина и храма на Сарасвати, Богинята на мъдростта и изкуството. Ще обядваме в един от най-здравословните, био вегетариански ресторанти. Тези от вас, които искат, ще могат да посетят Градината на Маймуните Monkey Forest – която освен близо 600 маймуни има и буйна тропическа растителност.

Почивка. Шопинг. Масажи.

Опция за вечеря.

Нощувка

5 ноември

7:00 – 8:00 Йога практика.

8:00-9:30 Закуска приготвена от Анна Веганна.

На следващия ден ще посетим Goa Gajah – храмът слон, Tirta Empul – храмът на свещената водата, където ще извършим ритуал за пречистване с вода. И накрая ще завършим с ферма на кафето Luwak, най-скъпото кафе в света и известните оризовите терасовидни плантации, Tegalalang. Тук ще можете да се полюлеете и да покрещите над безкрайните зелени оризови полета в известната Балийска люлка. Преди вечеря пък ни очаква посещение на Кралския дворец, където всяка вечер има демонстрации на традиционни балийски танцови постановки. Любимата ни е кечак, танцова драма с музика и огън.

Ритрийт програма.

Опция за вечеря.

Нощувка

6 ноември

Сутрешна йога практика – 7:00 – 8:00

Закуска – 8:30 – 10:00 – този път ще имаме опция да посетим някое от най-известните кафенета в Убуд, където ще можете да опитате божествена растителна храна и да се насладите на закуската си на спокойствие без да ви караме да готвите

На третия ни ден в Убуд ще имате 2 опции:

  1. Да посетите 2 водопада (Tegenungan Waterfall, един от най-пищните и красиви водопади на които съм била. Синьото и зеленото преливат в едно и водопадът Pengempu
  2. Или да останете в Убуд за почивка и разходка по известната пътечка с най-красивата зеленина и гледнки от Убуд, по която Джулия Робъртс често върви във филма, Campuhan Ridge Walk.

 

Вечеря с Анна Веганна – Време е да преминем на следващо ниво. Вашите познания свързани с растителното хранене вече са достатъчни, така че да можете да създадете своята съвършена и перфектно балансирана чиния и да й се насладите напълно, знаейки, че давате най-доброто на тялото си!

Нощувка

7 ноември 

Опция да качите вулканът Батур. (Това е допълнително мероприятие).

Сутрешна йога практика – 7:00 – 8:00, ако всички отидем на вулкана ще правим йога привечер.

Закуска – 8:30 -10:00 – опция да посетим някое от най-известните кафета край Убуд, където ще можете да опитате божествена растителна храна и да се насладите на закуската си на спокойствие без да ви караме да готвите

Ритрийт програма

Опция за вечеря.

Нощувка

8 ноември 

Сутрешна йога практика – 7:00 – 8:00

Брънч с Анна Веганна – 9:30 -11:00 – До този момент вече трябва да можете сами да приготвяте своята любима растителна закуска. Време е да тестваме вашите познания! Продуктите ще ви очакват, а Анна ще е до вас, за да ви помага и напътства, ако все още имате нужда от това!

Свободно време, шопинг, масажи, басейн, рилакс.

Късно вечерта в 21.00ч ще отпътувате към летището. Полет към София.

9 ноември – Пристигане на летище София.

Инвестиция за приключението до 30 юни – ранна птичка:

За 1 човек – 1,444 евро

За 2+, записани заедно – 1,333 евро (на човек)

След 30 юни цената е:

За 1 човек- 1,555 евро

За 2+, записани заедно – 1,444 евро (на човек)

Краен срок за записване – 14 август или до изчерване на местата. Понякога можем да направим изключение и да запишем някой по-късно, но не можем да гарантираме, че ще има място в хотелите ни и в същия полет.

В цената е включено следното:

*8 нощувки в луксозни хотели (двойно настаняване, т.е. 2 души в една стая или самостоятелна (с доплащане).

*6 обилни закуски и 2 вечери

*Транспорт до всички наши дестинации из острова с климатизирани коли.

*Здравна и пътна застраховка

*Всички йога практики, лекции и уъркшопи.

В цената НЕ е включено следното:

*Самолетен билет – около 950 евро от София. Ще пътуваме заедно като група.

*Обяд, 2 закуски и 6 вечери (може да си предвидите между 25 и 100 лв (без алкохол).

*Виза при пристигане – 35 евро

*Входни такси на забележителностите (между $2 и $10)

*Масажи, сърф уроци и всякакви други лични практики.

*Транспорт и входна такса за поход до вулкана Батур.

*Пожелателни допълнителни екскурзии.

Записването става с плащане на капаро в размер на 50% от цената и останалата сума трябва да бъде заплатена до 14 септември.

Размер на групата 20 души.  Записването става с плащане на капаро с 50% от цялата сума, което ще се върне в пълен размер, ако групата не се събере. Самолетните билети на основната група вече са закупени. Към момента остават още 7 места. Така че, уверете, че сте подсигурили мястото си с капаро.

Пътешествието е изключително подходящо както за хора, които пътуват сами, така и за други. Всички са добре дошли.

Искаме също така да ви предложим Застраховка отмяна на пътуване, която ще ви е около 100 лева (изчислява се като процент от самолетния билет и цената за ритрийта), ако се притеснявате, че поради някакви лични причини няма да можете да дойдете. Това е един прекрасен начин да се застраховате. Повече информация можете да намерите най-долу в този имейл. ***

Програмата е интензивна, защото има много какво да се види и преживее, но ако усетим, че групата има нужда от повече почивка или нещо друго, можем да променим и забавим хода.

Държим всички участници да са част от всички мероприятия, които организираме. Това е групов трансформиращ ритрийт, а не екскурзия.

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ

Необходими документи: Паспорт с минимум срок на валидност 6 месеца, принтиран двупосочен билет и да знаете името на първия хотел, в който ще отседнем. Визата е на пристигане – $35, носете в кеш.

Все още е необходим COVID сертификат за влизане в Индонезия (към дата 12 февруари). Датата му на издаване не е от значение дори и да е от 2020. Важното е да пише – The vaccination course is completed.

Застраховка Отмяна пътуване. Това е застраховка от личен характер. Препоръчва се сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т. 14 от ЗТ за покриване на невъзстановимите от туроператора разходи, извършени във връзка с предстоящото пътуване, което е анулирано поради непреодолими обстоятелства като злополука, заболяване, смърт, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др. Застраховката се сключва в срок до 5 дни след деня на сключване на договора за туристическо пътуване, закупуване на самолетен билет или резервиране на хотела само при условие, че е извършено плащане (частично или пълно) и до началната дата на пътуването остават не по–малко от 10 дни.

Забележки

*Допълнителните мероприятия се заплащат отделно на място в Бали.

*Възможно е разместване в графика на провеждане на допълнителните мероприятия с цел спазване работното време на обектите.

*Организаторът си запазва правото да променя цените в следствие на драстично увеличение на цените в Бали.

*В случай на медицинско заболяване или хоспитализиране на туриста, представителя на туроператора може да съдейства на пострадалия, доколкото му позволява програмата без да ощетява останалите туристи или да нарушава целостта на пътуването.

*Туроператорът не е страна по застрахователното събитие и не носи отговорност, ако поради неспазване на общите условия на застрахователя, на туриста му бъде отказана помощ в чужбина или изплащане на направените разходи.

*Туроператорът не дължи обезщетение и не възстановява суми на турист прекратил пътуването си поради медицински проблем или по собствено желание.

* Туроператорът не възстановява сумата от туристическото пътуване поради закъснение от страна на пътуващите.

*Туроператорът и Превозвачът не носят отговорност за загубен, откраднат или забравен багаж по време на пътуването и престоя на туриста, както и за съдържанието на багажа.

* Туроператорът не носи отговорност и не възстановява суми на туристи, на които по някакви причини им е отказан достъпа до страните включени в програмата, поради забрана за напускане на страната, невалидни или липсващи документи или други независещи от него причини.

Препоръка: Програмата не е препоръчителна за лица с ограничена подвижност!

Йогисарт ЕООД, Номер на лиценз за туроператор: РК-01-8304 / 23.02.2023 | Номер на застрахователна полица: 13052310000096 / 24.02.2023