Ново начало 

Интеграция на раждането

4-15 Октомври 2023, Ривиера Мая, Мексико

Водещ: Елица Великова

Да се върнем към същността си

Начинът, по който се раждаме, определя проявата ни в света, доверието ни към живота, нагласата ни в житейския ни път. Съзнателното терапевтично преминаване през процеса на раждане лекува травмата на разделянето и ни свързва отново с Източника, с нашата Същност, с любовта и дълбокото отпускане в Потока на живота.

Да се отворим за Ново Начало

Връзката на детето с майката е важна за всички аспекти от живота ни – интимността и сексуалността, любовта, изобилието и радостта. Майката е най-важният човек в нашия живот, именно поради факта, че биологически зависим от нея изцяло в началото, и начинът, по който сме били в утробата й, преминаването през процеса на раждане – първата ни съществена промяна в живота! – и отделянето ни от майката след това, поемането на първия ни дъх самостоятелно, захранването ни и чувството ни за безопасност – това са все фази, които оставят първите отпечатъци на влизането ни в света.  Ако ни липсва чувството, че сме добре дошли тук, няма как да изживеем екстаза на съществуването, а то е рождено право на всеки. Живеем в страха да оцелеем, вместо да се впуснем в приключението на новото; вкопчваме се в ситуации, хора, статус, вярвания – в познатото, за да не се изправим пред ужаса на свободата, в която сме малко повече сами. Свикваме с вкоренения ни страх и дишаме само толкова, колкото да се поддържаме живи. Преработвайки внимателно и осъзнато травмата на раждането, в топли океански води, сред дивата природа и под откритото небе, ние можем да създадем условия за новата си проява с всички същностни качества, да пуснем старото, да се отворим за нов живот, но път, ново начало..

Какво представлява курсът?

В тази група ще се гмурнем буквално и символично в дълбокото – с леко дишане, медитации, регресии и упражнения, както и в специални процеси във водата. Аквапрана е терапия, която позволява дълбока релаксация, преодоляване на първични страхове и травми и свързване с паметта преди зачеването.

В защитена среда, в топла вода в лагуна, наподобяваща утробата, ще се върнем обратно към началото, за да рестартираме житейската си програма, да се родим отново и да заживеем по нов начин.

Защо избрахме майската ривиера край Тулум?

Тулум е един пъстър, колоритен, шикозен Мексикански град, който предлага изключително разнообразна и жива среда, изобилстваща от природа. Можете да видите както цялата култура на маите, така и неопитомената джунгла и най-спокойния плаж. Тулум е дом на различни уелнес и лечебни центрове за церемонии, с пясък като брашно и топли океански води, наподобяващи средата в утробата..

Програма по дати:

4.10. Полет София – Канкун, Мексико. Препоръчан от нас с Lufthansa

5.10. Пристигане на летището в Канкун, Мексико. Транспорт до Тулум. Настаняване в хотел в Тулум, директно на плажа. Вечеря. Почивка.

6.10. Посещение на майските пирамиди и разходка из селото Тулум. Среща с майската култура. Посещение на сеноте. Вечеря. Възможност за посещение на някое интересно събитие в Тулум.

7.10. Посещение на пирамидите в Миул. И разходка с лодка в тюркоазената лагуна. Възможност за среща с делфини. Разходка по ленивата река.

Следобед – посещение на един от най-известните ритрийт центрове в Тулум.

Пространство за посещение на някое интересно събитие вечерта.

8.10 Преместване в ритрийт вилата в резервата Сиан Каан. Вилата е напълно извън цивилизацията и потопена в джунглата. Възможност за шамански ритуал, директно на плажа.

 

 

 

 

9.10  Начало на семинара – Ново начало, интеграция на раждането

10.10 Семинар

11.10 Семинар+ Шамански ритуал.

12.10 Край на семинара, вечеря в Тулум.

13.10 Отпътуване към Бакалар. На път ще посетим колониалния град Валадолид и пирамите в Коба.

14.10 Бакалар – тюркоазено син лагунен град – почивка и интеграция.

15.10 Отпътуване към летището в Канкун.

Примерна програма на семинара

8.00- 9.00 Активна Медитация

9.00 – 10.30 Закуска

10.30 – 13.30 Сесия във вода – аквапрана и рибърдинг

13.30 – 14.30 Обяд

14.30 – 18.30 Свободно време със задачи за самостоятелна работа

18.30 – 20.00 Вечеря

20.00 – 22.00 Вечерна сесия

Цена – 5,700 лв

Записване – Записването става с плащане на *невъзвръщаем депозит в размер на 50% от цената, като останалата сума трябва да бъде заплатена до 1 юли. (Прочети по-долу за застраховка “отмяна пътуване”.)

Краен срок за записване – 30 юни или до изчерпване на местата. Понякога можем да направим изключение и да запишем някого по-късно, но не можем да гарантираме, че ще има място в същите хотели и полети.

За контакти и записване:

Татяна Матева – 0879051581

_______________________________________________________

В цената е включено:

*10 нощувки в луксозни хотели (двойно настаняване, т.е. 2 души в една стая или самостоятелна (с доплащане). Само в Тулум първите 3 нощи ще сме в единични стаи.

*4 обилни брънча и вечери по време на семинара +  плодове.

*Транспорт до всички наши дестинации

*Здравна и пътна застраховка

*Всички практики.

*1 церемония с местен лечител

В цената НЕ е включено следното:

*Самолетен билет – около 800 евро от София с Lufthansa (Цената е от 3 май’23).

*Закуска, обяд, вечеря в Тулум и Бакалар (може да си предвидите около 100-150лв (без алкохол).

*Входни такси на забележителностите

*Масажи, кайт сърф уроци и всякакви други лични практики.

*Лични шамански ритуали

*Пожелателни допълнителни екскурзии.

 

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ

 

Необходими документи: Паспорт с минимум срок на валидност 6 месеца, принтиран двупосочен билет и да знаете името на първия хотел, в който ще отседнем. Визата е на пристигане и е безплатна.

Не е необходим COVID сертификат за влизане в Мексико.

Застраховка Отмяна пътуване 

Препоръчва се сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т. 14 от ЗТ за покриване на невъзстановимите от туроператора разходи, извършени във връзка с предстоящото пътуване, което е анулирано поради непреодолими обстоятелства като злополука, заболяване, смърт, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др. Застраховката се сключва в срок до 5 дни след деня на сключване на договора за туристическо пътуване, закупуване на самолетен билет или резервиране на хотела само при условие, че е извършено плащане (частично или пълно) и до началната дата на пътуването остават не по–малко от 10 дни. Това е застраховка от личен характер.

Забележки

*Допълнителните мероприятия се заплащат отделно на място в Мексико.

*Възможно е разместване в графика на провеждане на допълнителните мероприятия с цел спазване работното време на обектите.

*Организаторът си запазва правото да променя цените в случай на драстично увеличение на цените в Мексико.

*В случай на медицинско заболяване или хоспитализиране на туриста, представителя на туроператора може да съдейства на пострадалия, доколкото му позволява програмата, без да ощетява останалите туристи или да нарушава целостта на пътуването.

*Туроператорът не е страна по застрахователното събитие и не носи отговорност, ако поради неспазване на общите условия на застрахователя, на туриста му бъде отказана помощ в чужбина или изплащане на направените разходи.

*Туроператорът не дължи обезщетение и не възстановява суми на турист прекратил пътуването си поради медицински проблем или по собствено желание.

* Туроператорът не възстановява сумата от туристическото пътуване поради закъснение от страна на пътуващите.

*Туроператорът и Превозвачът не носят отговорност за загубен, откраднат или забравен багаж по време на пътуването и престоя на туриста, както и за съдържанието на багажа.

* Туроператорът не носи отговорност и не възстановява суми на туристи, на които по някакви причини им е отказан достъпа до страните включени в програмата, поради забрана за напускане на страната, невалидни или липсващи документи или други независещи от него причини.

Препоръка: Програмата не е препоръчителна за лица с ограничена подвижност!

Йогисарт ЕООД, Номер на лиценз за туроператор: РК-01-8304 / 23.02.2023 | Номер на застрахователна полица: 13052310000096 / 24.02.2023