Египет

Египет 8 дни инспирация и енергийно зареждане

Хургада – Ел Гуна, Абу Сома Бей, Сахел Хашиш и Кайро

Facebook – https://www.facebook.com/events/1655885074708790

Винаги съм си мечтала да посетя това древно и наситено с култура и история място, Египет. Тук както знаете и Исляма и Християнството преплитат своите корени. Пирамиди, пустини, много от елемента земя и йенската енергия. А бреговете на морето… уоу невероятни заливи и красота. Една картина оивиала пред очите ни.

До сега всички места, които съм водила групи са били места, където съм живяла. Това ще е първото място, което аз ще откривам рамо до рамо с вас. И нямам търпение.

Какво ще включва тази почивка – посещения на исторически места и градове, разходки в пустинята и до безкрайно красиви морски ивици, почивка и хапване на вкусна морска храна и туй като сме с мен, разбира се тичане сутрин край брега и йога на плажа.

А ето и по-подробно как би изглеждало цялото приключение.

Ден 1:
Излитаме от летище София за Хургада с чартърен полет. Посрещане на летище Хургада и трансфер. Настаняване след 14:00 часа. Свободно време. Нощувка.

Ден 2:
Сутрешно тичане по плажа. Йога. Закуска. Свободно време. Плаж.

Чували ли сте за очарователното дъно на Черено море, пълно с живот и цветове-раят на гмуркачите? Дайвингът е единственият начин да се опознае този свят. Червеноморска ривиера, известна със своите уникални рифове, разнообразни флора и фауна и впечатляваща чистота на водата, гарантираща видимост, която често превишава 45 метра. Над 1200 вида риби и 500 вида корали и мекотели населяват тукашните води, като повече от 10% от тях не се срещат никъде другаде на Земята. Гигантски костенурки, страховити змиорки, морски скорпиони, най-различни видове акули, делфини, скатове, октоподи, баракуди, риби-клоуни, риби-крокодили или риби наполеон са само част от екзотичните обитатели на морето. Подводният релеф също е изключително разнообразен, редуващ плоски плата, живописни каньони, отвесни скали, пещери и коралови градини, а морското дъно е осеяно с останки от потънали преди стотици години кораби.

Ден 3:
Eкскурзия до Кайро. Ще посетим едно от най-забележителните чудеса на света- Египетските пирамиди, които пленяват с величието и мистериозността си. Групата археологически паметници включва трите големи пирамиди – Хеопсовата пирамида, Пирамидата на Хефрен и Пирамидата на Микерин – както и няколко по-малки пирамиди, разположени в близост до тях. Пирамидите в Гиза са най-старият и единственият запазен до днес паметник от 7-те чудеса на Античния свят. От площадката в Гиза ще се насладим на откриващата се гледка към мегаполиса Кайро. Няма да пропуснем и срещата с внушителната статуя на Сфинкса, а по-късно ще посетим и Исторически музей в Кайро, който съхранява множество скъпоценни експонати от ерата на древната египетска цивилизация. Там се намира и залата с мумиите на някои от най-известните фараони. Връщане в хотела. Нощувка.

Ден 4:
Сутрешно тичане по плажа. Йога. Закуска. Кратко живописно посещение до до Сома Бей и Сал Хашш. Сома Бей е уединен залив на живописния бряг на Червено море, между Хургада и Сафага. Райско кътче с безкрайни плажове и възможност да покараме наволя уинд и кайт сърф. Връщане в хотела. Нощувка.

Ден 5:
Сутрешно тичане по плажа. Йога. Закуска. Закуска. Eкскурзия – Бялото слънце на пустинята. Запознанството с Египет ще е непълно, ако пропуснем пътуване в пустинята. Ще повдигнем адреналина и ще се изпълним с живот от препускането с джипове по дюните, екстремно шофиране на квадроцикли и двуместни бъгита. Ще яздитм камила и ще се запознаем отблизо с живота на бедуините в пустинята, ще посетим мини зоопарк и терариум, ще се насладим на национално шоу (йога, дервиши, ориенталски танци), ще наблюдаваме звездите с телескоп – всичко това в една екскурзия и включена вечеря. Връщане в хотела. Нощувка.

Ден 6:
Сутрешно тичане по плажа. Йога. Закуска. Свободно време. Плаж. Опция за кайт или уиндсърф уроци. Почивка.

Ден 7:
Сутрешно тичане по плажа. Йога. Закуска. Eкскурзия до Ел Гуна. Ел Гуна се появява като чудо сред пустинния пясък под жаркото слънце на Египет. Всички хотели са разпръснати из островите, като са свързани помежду си с мостове и преходи. По каналите плуват лодки, които придават прилика на местността с Венеция. До Ел Гуна ще стигнем с автобус, а след като пристигнем, ще плаваме по каналите с лодки и ще посетим градският аквариум. Следва “Дома на делфина”, където се намира един от най-известните и красиви рифове на Червено море, а ако имамe късмет- можем да се срещнем и с делфини. Връщане в хотела. Нощувка.

Ден 8:
Йога. Закуска в хотела. Освобождаване на стаите до 12:00ч, като багажът може да бъде оставен в стая около рецепция, предназначена за съхранение. Свободно време до трансфера за летището и полет от Хургада за София.