What Is The Divine Feminine

Усещане за жена, Практики за засилване на женската енергия
Много хора всъщност се чудят какви са тези практики само за жени… Какво толкова може да правят жените там. Всъщност женската енергия и жената са две различни понятия. Женската енергия, свързана още с луната, черния цвят, е всъщност пасивната енергия, хладната и успокояващата. Тази, която приема, изчаква, отваря се. Има я и в мъжете и в жените. Женската енегия е тази на чувството там дълбоко в мрака, където очите са затворени. В йога системата дясната част на тялото ни е свързана с мъжката енергия, а лявата с женската, там където е сърцето. Не случайно ние се ръкуваме с дясната ръка, действащата.
Та защо е толкова важна тази енергия всъщност за нас жените. Ами защото ние в забързаното ни ежедневие постоянно или преобладаващо сме в мъжката енергия. В действието. В бягането. В огъня. И това води до липса на хармония и дисбаланс. Простичко казано не ни се получават нещата. Чувстваме се изтощени и празни. Губим инспирация. Изгаряме се сами. Преследваме цели, мъже, идеи, а те все бягат от нас. И най-вече бяга душевният покой.
В практиките ми, използваме елементи от йога (асани и работа с дъха), даоиски практики, ориенталски, суфи и мандала танци. Работим с намерения и събуждаме доверието във вселената, че тя ще се погрижи за нас. Че каквото ни принадлежи, то си ни принадлежи и не са нужни толкова много усилия. Напротив по-малко напъване и натискане. Повече покой, уют, красота, приемане, мекота. Така ние успяваме да привлечем.

Практиката е отворена за жени от вякаква възраст и ще е полезна дори да опитате само веднъж.

Ваша,
Татяна Mateva