Блаженство Бали

24 март – 2 април 2023

9 дни / 8 нощувки

Ритрийт с туристическа програма с Жени Симеонова и Татяна Матева

Всички детайли

Маршрутът ни ще бъде на местата: Убуд (5 дни) и Чангу (4 дни) в този ред. В Убуд (културният и йога град на Бали) ще бъде туристическата ни част с йога практика рано сутрин, а Чангу (най-модерното място за сърф и развлечения) ще бъде ритрийт програмата. Настаняването е в луксозни хотели.

Програмата ни:

24 март – Среща на летище София

Отпътуване от летище София с полет на Qatar airways от терминал 2

25 март – Саламат Datang! или Добре дошли в Денпасар, Бали. Отпътуване към Убуд с личен транспорт.

25 март – 29 март – 4 дни – УБУД

Убуд – Столицата на изкуството, културата и йогата. Пъстър град сред оризовите полета, с красива балийскa архитектура, множество училища за йога, танци, работа с тялото, медитации, лечители.

25.03 Настаняване и почивка

Нощувка.

26.03 7:00-9:00 Закуска.

Среща в лобито. Ще посетим колоритния пазар, пълен със зеленчуци, екзотични плодове, цветя и благоуханни аромати. Тук също се продават пъстри тъкани и саронги, с който е известен Бали.След това ще посетим Лотусовата градина и храма на Сарасвати, Богинята на мъдростта и изкуството. Ще обядваме в един от най-здравословните, био вегетариански ресторанти. Тези от вас, които искат, ще могат да посетят Градината на Маймуните Monkey Forest – която освен близо 600 маймуни има и буйна тропическа растителност. Вечерта ще си почиваме.

Нощувка.

27.03 7:00-9:00 Закуска

На следващия ден ще посетим Goa Gajah – храмът слон, Tirta Empul – храмът на свещената водата, където ще извършим ритуал за пречистване с вода. И накрая ще завършим с  ферма на кафето Luwak, най-скъпото кафе в света и известните оризовите терасовидни плантации, Tegalalang. Тук ще можете да се полюлеете и да покрещите над безкрайните зелени оризови полета в известната Балийска люлка. Преди вечеря пък ни очаква посещение на Кралския дворец, където всяка вечер има демонстрации на традиционни балийски танцови постановки. Любимата ни е кечак, танцова драма с музика и огън.

28.03 7:00-9:00 Закуска

На третия ни ден в Убуд ще имате 2 опции:

1. Да посетите 2 водопада (Tegenungan Waterfall, един от най-пищните и красиви водопади, които съм виждала. Синьото и зеленото преливат в едно. И водопадът Pengempu

2.  Или да останете в Убуд за почивка и разходка по известната пътечка с най-красивата зеленина и гледки от Убуд, по която Джулия Робъртс често се разхожда във филма Яж, моли се и обичай, Campuhan Ridge Walk.

Нощувка.

29.04 7:00-9:00 Закуска

Днес отново ще имате опции. За тези от вас, които искат да посетят още няколко храма, ще имат възможност да се запишат на допълнителна екскурзия до храмът майка – Besakih Temple. Това е най-големият и почитан храм в Бали, на около 2.5 часа от Убуд. В негова близост ще имате възможност да посетите известния от всички снимки храм –  Lempuyang Temple, порталът към небесата, както го наричат балийците. И двата храма са разположени в подножието на най-големия и активен вулкан в Бали – Agung. И не на последно място ще посетите един от най-красивите храмове в региона с много фонтани и интересни видове риби – Tirta Gangga. 

Нощувка.

За останалите от вас, на които не им се пътува преди транзитния ден ще предложим почивка край басейна, посещения на красиви кафенета из Убуд, шопинг и прекрасни места за масаж.

30.03  – 7:00-9:00 Закуска

11:30 – Транзит до Чангу.

Чангу е наи-модерното място за сърф и развлечения и тук ще бъде нашата ритрийт част. Ще правим повече практики и ще имаме лекции на различни теми. Освен това ще се насладим на най-красивите залези и впечатляващи заведения.

15:00 Настаняване в луксозен хотел близо до плажа.

15:30 Начало на ритрийт програма

Ритрийт програмата

Примерна дневна ритрийт програма

Сутрешна практика*** 7:00 – 8:30

Закуска – 8:30 -10:00

Свободно време 10:00 – 14:00 (плаж, басейн, шнорхелинг и почивка)

Следобеден уъркшоп*** 14:00 – 15:15

Лека следобедна/вечерна практика практика 15:15 – 16:15

Почивка / залез и медитация на плажа 16:30 – 18:30

Опция за вечеря с групата или свободно време 19:00

***Практиките ще бъдат Йогалатес, Ин Йога, Хата Йога и Виняса Флоу.

***Уъркшопите ще бъдат на тема – Холистично здраве, Хюмън Дизайн, Манифестиране/Изчистване, Тантра и енергийните лечения, Звукова медитация, Йога нидра;

Нощувка.

31.03 Закуска – 8:30 -10:00 – Плодове, чиа и мюсли;

Ритрийт програма.

Опция за обяд на едно от най-известните веган места на целия остров Бали.

На залез ще посетим още един извествен и много красив храм в Бали – Tanah Lot. Tanah Lot е скално образувание край брега на 20 минути от Чангу. На нея се намира древният хиндуистки поклоннически храм Пура Танах Лот (Pura Tanah Lot). Един от първите храмове в Бали. Тук ще можете и да купите по-голямата част от подаръците и сувенирите си за България, тъй като има голям пазар с качествени стоки от дърворезба до саронги и балийски дрехи.

Нощувка

01.04 – Закуска – 8:30 -10:00 – Плодове, чиа и мюсли;

Ритрийт програма

Нощувка

02.04 – Закуска – 8:30 -10:00 – Плодове, чиа и мюсли;

Ритрийт програма

Следобед ще отпътуваме към летището. Полет към София.

03.04 – Пристигане на летище София.

За 1 – 1,222 евро

За 2+, записани заедно – 1,111 евро (на човек)

Инвестиция за приключението до 25 януари:

След 25 януари цената е:

За 1 – 1,333 евро

За 2+, записани заедно – 1,222 евро (на човек)

Краен срок за записване – 25 февруари. Понякога можем да направим изключение и да запишем някой по-късно, но не можем да гарантираме, че ще има място в хотелите ни и в същия полет.

В цената е включено следното:

*8 нощувки в луксозни хотели (двойно настаняване, т.е. 2 души в една стая или самостоятелна (с доплащане).

*8 обилни закуски

*Транспорт до всички различни точки из острова с климатизирана кола.

*Здравна и пътна застраховка 

*Всички йога практики и уъркшопи.

*Транспорт до всички наши дестинации из острова с климатизирана кола.

*Всички екскурзии, освен, ако не е посочено като допълнително мероприятие.

В цената НЕ е включено следното:

*Самолетен билет – около 1000 евро с Turkish Airlines.
*Обяд и вечеря (може да си предвидите между 25 и 100 лв (без алкохол).
*Виза при пристигане – 35 евро
*Входни такси на забележителностите (между $2 и $10)

*Масажи, сърф уроци, кулинарни курсове по желание

Записването става с плащане на капаро в размер на 50% от цената и останалата сума трябва да бъде заплатена до 10 Март. 

Пътешествието ще се състои при група от минимум 11 души (без организаторите), а максимумът е 20 души. Записването става с плащане на капаро с 50% от цялата сума, което ще се върне в пълен размер, ако групата не се събере. Самолетните билети ще се закупят около 25 януари. Дотогава се уверете, че сте подсигурили мястото си с капаро.

Пътешествието е изключително подходящо както за хора, които пътуват сами, така и за други. Всички са добре дошли.

Искаме също така да ви предложим Застраховка отмяна на пътуване, която ще ви е около 50-80 лева (изчислява се като процент от самолетния билет и цената за ритрийта), ако се притеснявате, че поради някакви лични причини няма да можете да дойдете. Това е един прекрасен начин да се застраховате. Повече информация можете да намерите най-долу в този имейл. ***

Програмата е интензивна, защото има много какво да се види и преживее, но ако усетим, че групата има нужда от повече почивка или нещо друго, можем да променим и забавим хода.

Ако някой ден почувствате, че имате нужда от повече сън и почивка, можете да пропуснете някое мероприятие и да се включите по-късно през деня.

Държа да напиша това тук, за да знаете, че ще имате възможност да преживеете това блаженство с вашето темпо и ритъм. 

Оставаме на линия.

Прегръдки

Татяна и Жени <3

Жени 0888003300

 Татяна 0879051581 (само вайбър или whatsapp през периода 30.12-04.02)

ЗАПИШИ СЕ

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ:

Необходими документи: Паспорт с минимум срок на валидност 6 месеца.

Вече НЕ е необходим COVID сертификат за влизане в Индонезия.

Застраховка Отмяна пътуване. Това е застраховка от личен характер. Препоръчва се сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т. 14 от ЗТ за покриване на невъзстановимите от туроператора разходи, извършени във връзка с предстоящото пътуване, което е анулирано поради непреодолими обстоятелства като злополука, заболяване, смърт, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др. Застраховката се сключва в срок до 5 дни след деня на сключване на договора за туристическо пътуване, закупуване на самолетен билет или резервиране на хотела само при условие, че е извършено плащане (частично или пълно) и до началната дата на пътуването остават не по–малко от 10 дни.

Забележки:

*Допълнителните мероприятия се заплащат отделно на място в Бали.

*Възможно е разместване в графика на провеждане на допълнителните мероприятия с цел спазване работното време на обектите.

*Организаторът си запазва правото да променя цените в следствие на драстично увеличение на цените в Бали.

*В случай на медицинско заболяване или хоспитализиране на туриста, представителя на туроператора може да съдейства на пострадалия, доколкото му позволява програмата без да ощетява останалите туристи или да нарушава целостта на пътуването.

*Туроператорът не е страна по застрахователното събитие и не носи отговорност, ако поради неспазване на общите условия на застрахователя, на туриста му бъде отказана помощ в чужбина или изплащане на направените разходи.

*Туроператорът не дължи обезщетение и не възстановява суми на турист прекратил пътуването си поради медицински проблем или по собствено желание.

* Туроператорът не възстановява сумата от туристическото пътуване поради закъснение от страна на пътуващите.

*Туроператорът и Превозвачът не носят отговорност за загубен, откраднат или забравен багаж по време на пътуването и престоя на туриста, както и за съдържанието на багажа.

* Туроператорът не носи отговорност и не възстановява суми на туристи, на които по някакви причини им е отказан достъпа до страните включени в програмата, поради забрана за напускане на страната, невалидни или липсващи документи или други независещи от него причини.

Препоръка: Програмата не е препоръчителна за лица с ограничена подвижност!

п.с. Всички пътешествия се осъществяват с любезното съдейтвие на Evelin R туристическа агенция.