Бали

Разцъфти в Бали

~6 – 18 Март 2023 ~

11 дни в Бали

Мечтали ли сте да посрещнете 8ми март в страната “Яж, моли се и обичай.” Да, Бали. Парти на брега на океана или в оризовите полета с хора от цял свят? Ако сте хора с приключенски дух, настроени към здравословен начин на живот и колекционери на вълнуващи емоции тогава елате с нас , за да Ви покажем красивото Бали.

Това не е просто екскурзия до Бали! Причината да организирам това пътешествие е, за да продължим и задълбочим връзката към дълбините на нашата душа, откъсвайки се от ежедневието ни в България. Ще се опитам ви да ви покажа същността на Бали. Това пътешествие леко ще ни извади от зоната ни на комфорт, за да може да обновим нашата лична система от убеждения и вярвания и като се завърнем у дома да погледнем на живота с нови очи. В същото време бъдете спокойни ще бъдете изцяло обгрижени и очаровани от това, което ви предстои: пътуване, йога, походи, тихи и шумни на залез, вкусни смутита и жива храна и много много физичесно и духовно възобновяване, вдъхновение и разцвет.

Знайте, че Бали е необикновено място. Това е чиста и супер заредена земя. Ще усетите тук как енергията на мисълта е толкова силна, че лесно може да манифестираме своите желания. Очакват ни прекрасни мигове.

“Яж, медитирай се и обичай” ви очаква в Бали. Всички сте добре дошли.

Ориентировъчна програма

6 март – Среща на летище София

Отпътуване от летище София с полет на Qatar airways от терминал 2

7 март – Саламат Datang! Или Добре дошли на летището в Денпасар, Бали. Отпътуване към хотела ни в Убуд.

19.00ч Настаняване и почивка. Опция да ви заведа на прекрасно място за вечеря.

Нощувка.

Убуд – Столицата на изкуството, културата и йогата. Пъстър град сред оризовите полета, с красива балийскa архитектура , множество училища за йога, танци, работа с тялото, медитации, лечители.

8 март 7:00-9:00 Закуска

9:00 Среща в лобито. Ще посетим колоритния пазар, пълен със зеленчуци, екзотични плодове, цветя и благоуханни аромати. Тук също се продават пъстри тъкани и саронги, с който е известен Бали.След посещение на пазара, ние ще посетим Лотусовата градина и храма на Сарасвати, Богинята на мъдростта и изкуството. Ще обядваме в един от най-здравословните, био вегетариански ресторанти, и след обедната почивка, тези от вас които искат ще могат да посетят Градината на Маймуните Mokey Forest – която освен близо 600 маймуни има и буйна тропическа растителност.

За желаещите да отпразнуват 8ми март ще ви заведа в прекрасен ресторант с жива музика. (Вечерята не е включена в цената).

Нощувка.

9 март 7:00-9:00 Закуска

9:00 Среща в лобито. На следващия ден ще посетим Goa Gajah – храмът слон, Tirta Empul – храмът на свещената водата, където ще извършим ритуал за пречистване с вода. И накрая ще завършим с  ферма на кафето Luwak, най-скъпото и мръсно кафе в света и известните оризовите терасовидни плантации, Tegalalang. Тук ще може да се залюлеете и да покрещите над безкрайните зелени оризови полета в известната Балийска люлка. Преди вечеря пък ни очаква посещение на Кралския дворец, където всяка вечер има демонстрации на традиционни балийски танцови постановки. Любимата ни е кечак, танцова драма с музика и огън. Тази екскурзия е включена в цената. Доплащат се само входните такси на място. (между 3-10лв).

Нощувка.

10 март 7:00-9:00 Закуска

9:00 Среща в лобито.

На третия ни ден в Убуд ще имате 2 опции:

  1. Да посетите 2 водопада (Tegenungan Waterfall, един от най-пищните и красиви водопади на които съм била. Синьото и зеленото преливат в едно.

И водопадът Pengempu

2.  Или да останете в Убуд за почивка и разходка по известната пътечка с най-красивата зеленина и гледнки от Убуд, по която Джулия Робъртс често върви във филма, Campuhan Ridge Walk.

И двете опции са включени в цената като екскурзии.

Нощувка.

11 март 7:00 – 9:00 Закуска

9:00 Среща в лобито.

Днес отново ще имате опции. За тези от вас, които искат да посетят още значими храмове, ще имате възможност да се запишете на допълнителна екскурзия до храмът майка – Besakih Temple. Това е най-големият храм и най-почитан храм в Бали, на около 2.5 часа от Убуд. В негова близост ще имате възможност да посетите известния от всички Бали снимки храм –  Lempuyang Temple, порталът към небесата, както го наричат белгийците. И двата храма за разположени в подножието на най-големия и активен вулкан в Бали – Agung. И не на последно място ще посетите един от най-красивите храмове в региона с много вода и риби – Tirta Gangga. (това е допълнително мероприятие)

За останалите от вас, на които не ви се пътува преди транзитния ден ще предложа почивка край басейна, посещения на красиви кафенца из Убуд, шопинг и прекрасни места за масаж измеждудругото.

Нощувка.

12 Март  – Транзит и поход на вулкана Батур при изгрев.

За любителите на сутрешното слънце и походите ще посетим вулкана Батур. Тръгваме през нощта в 03:00, за да сме там на изгрев и да се любуваме на невероятна гледка на острова и огромно езеро, което се простира в подножието на вулкана. Хотелът ще ни приготви закуска за изпът. За тези от вас, за които среднощен поход на вулкан не е примамливо, ще се наспите, закусите между 7:00-9:00 сутринта и в 9 ще потеглите към мястото ни на среща. Ще се се срещнем в около 11 часа на  езерото Bedugul, където има ботаническа градина и храмът Bratan Temple, както и пищен пазар за плодове и подправки.  След това ще се отправим към Помутеран.

Нощувка.

12 – 15 март  – 3 нощувки Пемутеран  – ритрийт или почивка

Помутеран, там където плажа и планината преливат в едно. Там, където растителноста ще ви напомни на филмите за Тарзан и дивата джунгла. Сърцето ви ще се изпълни със зелена свежест. Ще видите риби, за които дори фантазията ви не е подозирала. Ще усетите дълбоката тишина и спокойствие под тюркоазената синия вода, когато се гмуркате дори и само със шнорхел. Преживяването е незабравимо. Тук ще бъде и нашата ритрийт час. И тук ще се докоснете най-добре до месната Балийска култура, както и да се запишете на няколко часов курс по готвене на Балийска храма.

Какво всъщност означава думата ритрийт? Когато ходим на ритрийт ние се оттегляме за известно време от ежедневието и рутината, в които живееми и поставяме себе си в центъра. Почиваме в хотел, където не трябва да мислим за нищо друго освен почивка и разцвет. И с помощта на йога, медитации, ритуали и енергийни практики, уъркшопи, музика, хубава храна, природа и други подобни хора се оставяме да се свържем със себе си и потърсим отговори за живота си. Позволяваме си да забавим темпото, да помълчим, да си дадем пространство за почивка и промяна. Излизаме от ритрийта по-сияещи и вдъхновени от всякога и сме готови да живеем по-осъзнато живота си. В този си смисъл цялото приключение до Бали е ритрийт, а не обикновена екскурзия.

Примерна дневна ритрийт програма

Сутрешна практика 7:00 – 8:30

***Практиките ще бъдат Хатха Йога и Виняса Флоу, Танцова терапия, Шейкинг.

Закуска – 8:30 -10:00. Тук закуската ни се сервира на верандата пред стаята.

Свободно време 10:00 – 15:00 (плаж, басейн, сноркелинг и почивка)

Следобедно групова сесия* 15:00 – 16:30

***Сесиите ни ще бъдат на тема – Холистично здраве, Хюман Дизайн, Манифестиране/Изчистване, Тантра и енергийните лечения, Звукова медитация, Йога нидра;

Почивка

Време за вечеря и свободно време 19:00

Нощувка.

*Практиките и следобедните сесиите са включени в цената, но не са задължителни.

*За тези от вас, които желаят могат да посетят за гмуркане и шнорхелинг един от дивите острови наблизо до Помутеран, Menjangan. Или пък да се разходят пеша по плажа до фермата с костенурки и близките храмове и винарни.  *Това са допълнителни мероприятия, които може да заявите на място в Помутеран.

15 – 17 мартЧангу – сърф, шопинг, масажи и океански красиви залези

15 Март

Закуска

Отпътуваме след закуска и сутрешна практика към Чангу. Сърф градче, с най-готините залези, хора, заведения, шопинг и плажна атмосфера. Тук ще се отдадем на шопинг, масажи, залези в красиви плажни барове, ще отидем в една местна дискотека, която е като джунгла и ще отпразнуваме живота.

14:00 Настаняване и време за почивка масажи и вечеря.

Ще гледаме залеза на плажа заедно, а след това, за който желае ще покажа прекрасен ресторант за вечеря, плажен бар, последвани от джаз вечер и дискотека.

Нощувка.

16 март – Закуска 7:00 – 9:00

Плаж, възможност за сърф урок или масажи и други лечебни процедури. Ще ви покажа любимото ми спа в Чангу.

Обяд – ще ви покаж едно от най-известните веган места на целия остров Бали за обяд. Обяда не е включен в цената.

На залез ще посетим още един извествен и много красив храм – Tanah Lot. Tanah Lot е скално образувание край брега на 20 минути от Чангу. На нея се намира древният хиндуистки поклоннически храм Пура Танах Лот (Pura Tanah Lot). Един от първите храмове в Бали. Тук ще можете и да купите по-голямата част от подаръците и сувенирите си за България, тъй като има голям пазар с качествени стоки от дърворезба до саронги и балийски дрехи. Екскурзията е включена в цената.

Нощувка.

17 Март – Закуска 7:00 – 9:00

Свободно време за почивка край басейна, плаж, шопинг, масаж.

*Опция за посещение на Uluwatu и Uluwatu temple. Това е допълнителна екскурзия, която може да заявите на място.

Ще отпътуваме към летището късно вечерта.

18 Март – Пристигане на летище София.

Както можете да си представите, такива пътешествия за един зает градски човек могат да бъдат нещо ново.

Ако сте свикнали дните ви да бъде безкрайно планирани, аз Ви каня да се отпуснете, доверите и пътувате с мен, за да изживеете едно блаженство, което дори не сте и предполагали.

————————————————-

Инвестиция: 2725 лв до 23 януари

2850 лева за записване след 23 януари

В цената е включено следното:

*10 нощувки в луксозни хотели (двойно настаняване, т.е. 2 души в една стая или самостоятелна (с доплащане).

*10 обилни закуски

*Транспорт до всички наши дестинации из острова с климатизирана кола.

*Здравна и пътна застраховка

*Всички йога практики и сесии в Помутеран.

*Всички екскурзии, освен, ако не е посочено като допълнително мероприятие.

В цената НЕ е включено следното:

*Самолетен билет – около 1200 евро с Qatar airways.

*Обяд и вечеря (може да си предвидите между 25 и 100 лв (без алкохол)).

*Виза при пристигане – 35 евро

*Входни такси на забележителностите (между 3 и 1)

*Входната такса за изкачването на вулкана Батур (30 лв).

*Масажи, сърф уроци, кулинарни курсове по желание.

Записването става с заплащане на капаро в размер на 50% от цената и останалата сума трябва да бъде заплатена до 20 Февруари.

Пътешествието ще се състои при група от минимум 10 души (без организатора), а максимумът е 20 души. Записването става с плащане на капаро с 50% от цялата сума, което ще се върне в пълен размер, ако групата не се събере. Самолетните билети ще се закупят, когато минималната група е потвърдена от нашия туроператор около 11 януари.

Пътешествието е изключително подходящо, както за хора, които пътуват сами, така и за други. Всички са добре дошли.

Програмата е интензивна, защото има много какво да се види и преживее, но ако усетим, че групата има нужда от повече почивка или нещо друго, може да се промени и забавим хода. Също така, ако някой от вас реши, че много много му се почива някой ден може да пропусне някое мероприятие и да се включи по-късно през деня. Държа да напиша това тук, за да може наистина да преживеете това блаженство с вашето си темпо и ритъм.

ЗАПИШИ СЕ СЕГА

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ:

Необходими документи: Паспорт с минимум срок на валидност 6 месеца, принтиран двупосочен билет и да знаете името на първия хотел, в който ще отседнем.

Застраховка – отмяна пътуване.

Препоръчва се сключването на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т. 14 от ЗТ за покриване на невъзстановимите от туроператора разходи, извършени във връзка с предстоящото пътуване, което е анулирано поради непреодолими обстоятелства като злополука, заболяване, смърт, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др. Застраховката се сключва в срок до 5 дни след деня на сключване на договора за туристическо пътуване, закупуване на самолетен билет или резервиране на хотела само при условие, че е извършено плащане (частично или пълно) и до началната дата на пътуването остават не по–малко от 10 дни. Това е застраховка от личен характер.

Забележки:

*Допълнителните мероприятия се заплащат отделно на място в Бали.

*Възможно е разместване в графика на провеждане на допълнителните мероприятия с цел спазване работното време на обектите.

*Организаторът си запазва правото да променя цените в следствие на драстично увеличение на цените в Бали.

*В случай на медицинско заболяване или хоспитализиране на туриста, представителя на туроператора може да съдейства на пострадалия, доколкото му позволява програмата без да ощетява останалите туристи или да нарушава целостта на пътуването.

*Туроператорът не е страна по застрахователното събитие и не носи отговорност, ако поради неспазване на общите условия на застрахователя, на туриста му бъде отказана помощ в чужбина или изплащане на направените разходи.

*Туроператорът не дължи обезщетение и не възстановява суми на турист прекратил пътуването си поради медицински проблем или по собствено желание.

* Туроператорът не възстановява сумата от туристическото пътуване поради закъснение от страна на пътуващите.

*Туроператорът и Превозвачът не носят отговорност за загубен, откраднат или забравен багаж по време на пътуването и престоя на туриста, както и за съдържанието на багажа.

* Туроператорът не носи отговорност и не възстановява суми на туристи, на които по някакви причини им е отказан достъпа до страните включени в програмата, поради забрана за напускане на страната, невалидни или липсващи документи или други независещи от него причини.

Препоръка: Програмата не е препоръчителна за лица с ограничена подвижност!

Оставам на линия.

За записване, моля позвънете на телефон 0879051581 или напишете имейл на yogisartlondon@gmail.com

В периода 29.12 – 04.02 ще отговарям само на вайбър или whataspp обаждания, така че пишете там вместо да звъните, тъй като ще бъда извън България.

С любов,

Татяна

п.с. Всички пътешествия се осъществяват с любезното съдейтвие на Evelin R туристическа агенция.

***************************************************************
П.С. Веднъж посетили мое приключение, вие ставате част от тази пътешественическа общност и освен многото безценни познанства, които ще направите ви предлагам и 10% от всяко следващо приключение. <3